A Bing számára is fontos, hogy gyermekeink az internetes világban is biztonságban legyenek

Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke még akkor is biztonságban legyen, amikor elkezd kalandozni az internet világában. Éppen ezért a Bing is erősítette biztonsági protokolljait. Mivel a fejlesztés igen széles körű, így könnyedén érzékelhetjük internetezés közben, függetlenül attól, hogy Internet Explorert használunk, vagy éppen Firefoxot.

bing gyermekvédelem

A fejlesztések elkészülése után a Bing büszkén jelentette be, hogy az ő birtokukban van az első olyan keresési motor, amely a legújabb biztonsági standard szerint működik. Ez nem más, mint a safe prederence. Ennek a valóban innovatív fejlesztésnek köszönhetően pedig mi magunk beállíthatjuk a gyermekünk által használt böngészőben azt, hogy csakis azokat a web oldalakat nyissa meg, amelyek tartalmukat tekintve valóban biztonságosak.

De pontosan milyen feltételeknek kell megfelelnünk, ha ezt a valóban hasznos funkciót szeretnénk kihasználni?

  • Fontos, hogy az Explorer 10+ verziójú legyen. (Természetesen a Firefox legújabb verziója is megfelel lehet.)
  • A szülőknek be kell kapcsolniuk a Windows Családbiztonság opciót a számítógépen

Az összes böngésző, amely a számítógépen telepítésre került, felismeri ezt a beállítást, majd ezt jelzi is a Bing-nek. Ebből ő pontosan tudni fogja, hogy a felhasználó a biztonságos tartalmakat részesíti előnyben. Ezt a Bing azonnal tiszteletben tartja, majd a keresés során csakis olyan eredményeket listáz majd ki, amelyek nem felnőtt tartalmak.

Mit tehetünk azért, hogy portálunk folyamatosan a legjobbak között legyen?

Neil Patel SEO szakértőnek van néhány tippje azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet egy olyan portált létre hozni, amely évek múltával is bevételt termelhet.

Persze minden web oldal esetében igaz az az állítás, hogy semmi sem él örökké, azonban igen sok mindent tehetünk azért, hogy portálunk sokkal jobb legyen a jelenleginél.
Mivel rengeteg olyan web oldal létezik, amely a címéből kiindulva akár örök életű is lehetne, azonban ha nem foglalkozunk velük, már jó pár hónap után is elértéktelenedhetnek. Pontosan ezért jön létre akár több billiónyi olyan portál, amely az internetes világban kering teljesen feleslegesen. Nem olvassa őket senki, tulajdonképpen teljes mértékben elértéktelenednek az ügyfél forgalom hiányában.

örökzöld

Persze ezt senki sem szeretné, éppen ezért igyekszünk cikkünkben megmutatni azt, hogy mit is tehetünk azért, hogy portálunk minél hosszabb életű lehessen.

  • Az első és legfontosabb dolog manapság a tartalom, hiszen ennek köszönhetően generál majd a portálunk olvasókat, a későbbiekben forgalmat. Ehhez pedig az egyik legfontosabb dolog, hogy a portálunk tartalma ne a keresőrobotoknak szóljon, hanem az olvasóknak. Ezen felül mindenképp érdemes egy olyan al oldalt is létre hozni, ahol a régi tartalmak is helyet kapnak, ez mellett pedig a legújabb információk is könnyedén megtalálhatóak.
  • Egy web oldal tartalma nem csak a cikkeket jelenti, hanem az egyes videókat és kimutatásokat is. Éppen ezért ezeket a tartalmakat is ,meg kell vizsgálnunk, meg kell tennünk mindent azért, hogy profi szinten kezeljük őket.
  • Érdemes egyes esetekben különféle eset tanulmányokat is bevetni, hiszen ennek köszönhetően nem csak értékes tartalmakat szolgáltathatunk a kereső robotoknak és az olvasóknak egyaránt, de akár örökzöld tartalmakkal is elláthatjuk a portálunkat. A legjobb megoldás, ha ezeket az eset tanulmányokat vagy PDF formátumban, vagy pedig jelentés-stílusú formában tesszük közzé az oldalon.
  • Mindenképp használjuk a megfelelő helyeken különféle definíciókat és magyarázatokat is, hiszen ezek a legértékesebb örökzöld tartalmak. Nagyon fontos, hogy mivel ezek a tartalmak sosem avulnak el, így a keresők és az olvasók számára is igen értékesek lehetnek.
  • A jelentések szintén szerves részét képezik egy web oldal tartalmának, hiszen általában ezek az anyagok egy bizonyos időszakot ölelnek fel, éppen ezért igen időt állóak.
  • A listák szintén fontos részét képezik egy portálnak, éppen ezért mindig aktuálisak. A különféle listákat mindenki szívesen olvassa, igen nagy jelentőséggel bírnak a tartalom szempontjából.

Mivel a cikkek azok, amelyek a portálok szerves részét alkotják, így mindenképp érdemes a megfelelő tartalomra oda figyelni.

  • Minden esetben tűntessünk fel a publikálás során dátumot, hiszen a felhasználók általában szeretnek tisztában lenni ezzel az információval.
  • Persze ez mellett mindenképp fontos bizonyos időközönként a tartalom frissítés is, hiszen a Google számára is értékesebbek azok a portálok, amelyek rendszeresen frissülő tartalommal rendelkeznek.
  • Mindenképp jelezzük a felhasználók számára, hogy az adott portál frissítve lett. Erre egy hagyományos megjegyzés is elég lehet.
  • Régebbi cikkeket is felhasználhatunk, azonban ebben az esetben jelezzük a cikk modern változatának elérési útvonalát.

A folyamatosan frissülő cikkek mellett a második legfontosabb dolog a következtetés, amely tulajdonképpen egy gondolkodásmód, amely marketing eszköznek is tökéletes lehet.
Minden esetben fontos, hogy az örökzöld tartalom elérése érdekében rendszeresen frissítsük a portálunk szöveges részeit, hiszen ha egy portált magára hagyunk, az előbb-utóbb elértéktelenedhet. Ezek alapján pedig elmondhatjuk, hogy az úgynevezett örökzöld tartalom lényege a rendszeres frissítés, a stílus és maga a megjelenés.