A Bing számára is fontos, hogy gyermekeink az internetes világban is biztonságban legyenek

Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke még akkor is biztonságban legyen, amikor elkezd kalandozni az internet világában. Éppen ezért a Bing is erősítette biztonsági protokolljait. Mivel a fejlesztés igen széles körű, így könnyedén érzékelhetjük internetezés közben, függetlenül attól, hogy Internet Explorert használunk, vagy éppen Firefoxot.

bing gyermekvédelem

A fejlesztések elkészülése után a Bing büszkén jelentette be, hogy az ő birtokukban van az első olyan keresési motor, amely a legújabb biztonsági standard szerint működik. Ez nem más, mint a safe prederence. Ennek a valóban innovatív fejlesztésnek köszönhetően pedig mi magunk beállíthatjuk a gyermekünk által használt böngészőben azt, hogy csakis azokat a web oldalakat nyissa meg, amelyek tartalmukat tekintve valóban biztonságosak.

De pontosan milyen feltételeknek kell megfelelnünk, ha ezt a valóban hasznos funkciót szeretnénk kihasználni?

  • Fontos, hogy az Explorer 10+ verziójú legyen. (Természetesen a Firefox legújabb verziója is megfelel lehet.)
  • A szülőknek be kell kapcsolniuk a Windows Családbiztonság opciót a számítógépen

Az összes böngésző, amely a számítógépen telepítésre került, felismeri ezt a beállítást, majd ezt jelzi is a Bing-nek. Ebből ő pontosan tudni fogja, hogy a felhasználó a biztonságos tartalmakat részesíti előnyben. Ezt a Bing azonnal tiszteletben tartja, majd a keresés során csakis olyan eredményeket listáz majd ki, amelyek nem felnőtt tartalmak.