Keleti szőnyeggel is feldobhatjuk helységeinket

Manapság már nagyon sok dekorációs elemet találhatunk az otthonunkba, hogy még kellemesebben érezzük magunkat. Hiszen sokszor a kis részletektől lesz igazán tökéletes az összkép, ezért keresgéljünk bátran a dekorációk között. Sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerűen feldobhatunk egy helyiséget, hiszen egy szép szőnyeggel nagyon különleges hatást érhetünk el.

Ha valóban egyedi és különleges megjelenést szeretnénk, akkor egy keleti szőnyeg biztosan tökéletes választás lesz a számunkra.

Többféle színben és mintában megtalálhatóak, így biztosan megfogjuk találni azt a darabot, ami tökéletesen illik az otthonunkba. Nem csak melegséget fog varázsolni az otthonunkba egy szőnyeg, hanem nagyon kellemes érzés lesz rálépni is, ezért több szempontból is jó választás lesz a számunkra.

A kézi csomózású klasszikusnak mondható keleti szőnyegek népszerűségüket finom kidolgozásuknak, tartós színezetüknek és prémium minőségüknek köszönhetik.

Miért drágább a finom csomózású szőnyeg?

A minőség első sorban a gyapjúnak köszönhető. Minél finomabb a gyapjú annál sűrűbb csomózású szőnyeg készülhet belőle. Jobban kidolgozottak a finom csomózású szőnyegek, mintái részletgazdagabban jelennek meg. A tapintása is más. A kidolgozottság a szőnyeg hátulján látható. Minél apróbb a csomó annál kidolgozottabb és exkluzívabb a szőnyeg. Persze ez csak a kézi szőnyegek esetében igaz.

Mitől lesz egy gyapjú szőnyeg exkluzív?

A birkanyírásnál látszódik a gyapjú finomsága. A sima gyapjú a birka gyapjú azon része, amely érintkezett a külvilággal. Ezt használják fel a legtöbb keleti szőnyeg készítésénél. Az alsó része mely nem érintkezik a külvilággal az a finom gyapjú, amelyből az exkluzív szőnyegek készülnek. Ezek a gyapjúk sokkal drágábbak.

Ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több, ezért ne zsúfoljuk túl az otthonunkat kiegészítőkkel és dekorációs elemekkel. Bátran használjunk meleg színeket és puha anyagokat, mert sokkal otthonosabb lesz tőlük az otthonunk.