Az Apple dobta a Google keresőszolgáltatását és a Bing-ét választotta a iOS8 és a Mac OS X “Yosemite”-hez

A Bing győzött az Apple-nél és a hamarosan bemutatásra kerülő új Mac OS X “Yosemite” operációs rendszerükben és az iOS 8 mobil operációs rendszerébe kerül integrálásra.

A vállalat felfedte, hogy lehet majd gépelni az asztalon – ahelyett, hogy rákattintunk a nagyító lencsére a menüben – , ahhoz keresgélhessünk a számítógépen az alkalmazások és a dokumentumok között.

Mindezen túl intelligens módon képes keresni, melynek segítségével találatokat tud megjeleníteni az Apple térkép szolgáltatásból, a Wikipédiából, videókat és más forrásokból is.

Ez egy nagy lépés a Bing számára, habár tavaly már kiütötte a Google-t a Siri-ből. Ha esetleg valaki nem tudná a Siri az Apple hangfelismerő szolgáltatása, mellyel diktálhatunk, telefonálhatunk, szerkeszthetjük naptárunkat, kereshetünk, egyszóval gyakorlatilag korlátok nélkül vezérelhetjük telefonunkat a hangunk segítségével.


bing


Jön a “Siri” keresőoptimalizálás?

Egy jel lehet, hogy talán az Apple a saját brandje által fémjelzett kereső motorja felé fordulhat.

Évekkel ezelőtt az Apple talán azt gondolta, hogy nehéz lesz az alapértelmezett böngészőt a Google-t lecserélni, hiszen a Google, mint keresőt épp annyira szeretik a vásárlók, mint ahogy az Apple-t , mint telefont Ám ahogy szép lassan a Google térképet lecseréltél Apple térképre, mely végül remek stratégiának tűnt, valószínűleg ezt a lépésüket is siker fogja koronázni.